Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Bolile femeiesti



Bolile femeiesti


BOLILE FEMEIESTI


Cea mai mare parte a femeilor suporta dureri menstruale. Orbite de ideea ca ceea ce este comun este si normal, ele cred ca unele stari pato-logice sunt naturale pentru ca sunt frecvente. Eu cred ca femeia care ia constant aspirina pentru starile ei proaste sufera de fapt de o stare de to-xemie. Atunci cand ficatul nu-si indeplineste functia de filtru, curentul sanguin este otravit de produsele indigestiei care, daca nu sunt eliminate pe cai secundare, pot provoca o boala grava, cancerul sau tuberculoza. Functia menstruala, in loc sa-si indeplineasca sarcina naturala, devine un fel de filtru pentru rebuturi, provocand o inflamatie cronica a uteru-lui. Dupa ani de efort depus pentru a curata sangele de toxine iritante, uterul este atat de tumefiat si de degradat, incat pentru un anumit numar de femei ablatiunea devine singura solutie.



Un studiu al functiei menstruale pune in evidenta multe anomalii. Durerea, crampele, o scurgere excesiva sunt atat de frecvente, incat o multime de medicamente populare sunt propuse pentru a alina. Cand sangele toxic cauta o iesire la nivelul uterului prin intermediul functiei menstruale, inflamatia si iritatia delicatei membrane mucoase provoaca spasme care se traduc prin dureri si crampe. Daca toxicitatea este mai putin virulenta sau mai diluata, pacienta simte numai o senzatie de greu-tate si congestie la nivelul bazinului. O data eliminarea inceputa, natura expulzeaza o cantitate cat mai mare de materie toxica, iritand astfel stra-turile profunde ale uterului. Ceea ce ar trebui sa fie o simpla scurgere se transforma in hemoragie care dureaza uneori mai multe zile si pune pa-cienta intr-o stare constanta de anemie, nervozitate, insomnie, migrena si oboseala. Se intampla ca rinichii sa nu fie in masura sa filtreze anumi-te otravuri difuzibile, ceea ce va face posibila aparitia unui edem.

Calitatea sangelui menstrual variaza in functie de compozitia chi-mica a materiei toxice. Un sange rosu, abundent, fara miros, insotit de crampe uterine puternice indica faptul ca principala substanta iritanta provine dintr-o proasta digestie a zaharurilor si a fainurilor. Toxinele raspunzatoare pentru aceasta situatie sunt niste acizi care nu au putut fi oxidati complet. Dimpotriva, daca sangele este inchis la culoare, vascos si prezinta miros, deducem prezenta unor toxine rezultate din indigestia de proteine (sau putrefactie). Ouale, branza si carnea prea prajita pot fi cauza mirosului sangelui menstrual. Devine astfel evident ca, la nevoie, uterul, ales de natura ca organ de reproducere, poate servi la eliminarea unor toxine de putrefactie.


Femeia bolnava trebuie nu numai sa indure multe suferinte in peri-oada menstruala, ci sa treaca printr-o incercare inca si mai grea in mo-mentul instalarii menopauzei. Menopauza normala la o femeie sanatoa-sa este fara complicatii. Nu mai apare menstruatia, si asta e tot.

Femeia intoxicata insa, care s-a debarasat de o parte din otravurile organismului prin canalul menstrual, trebuie sa infrunte, in momentul menopauzei, una dintre perioadele cele mai critice din viata. Este ca si cum un baraj ar veni sa se interpuna in calea unui torent. Curentul san-guin in reflux inunda si devasteaza o buna parte a celulelor. Intervin o intreaga gama de tulburari noi: bufeuri, depresii nervoase, migrene, ar-trita, indigestie gastrica si intestinala, oboseala, irigatii vaginale, palpi-tatii ale inimii, tulburari respiratorii. Cand usa de la iesire este inchisa de menopauza, toxinele continua totusi sa se indrepte catre uter si sa se infiltreze aici. Inflamatia se extinde progresiv si se produce prin vasele limfatice ale abdomenului o scurgere apoasa cu miros metalic caracte-ristic. Este o prima alerta pentru cancer!

Sa speram ca va veni un timp in care, dupa un studiu atent al chi-miei corpului, al chimiei nutritiei, al ereditatii si al functiei ficat-rinichi, persoana expusa imbolnavirii de cancer se va putea apara aducand co-rectiile indispensabile chimiei alimentatiei sale.

Din fericire, ne este posibil sa o ajutam pe pacienta care are tulbu-rari menstruale si de menopauza mai putin importante. Durerile periodi-ce pot fi atenuate reducand concentratia toxinelor in sange. Cel mai bun mijloc este impunerea unui regim cu 1-2 zile inainte de inceputul peri-oadei. Daca antidotul necesar este un acid, se vor administra din ora in ora sucuri de fructe diluate; daca este vorba de un alcalin, se vor reco-manda sucuri de fructe crude, drojdie si supe de legume. Nici un fel de alta hrana nu ar trebui absorbita in aceste doua zile. Pe masura ce san-gele este purificat, glandele endocrine functioneaza mai aproape de nor-mal. Persoanele care sufera de tulburari in momentul menopauzei trebu-ie sa-si restranga regimul alimentar, sa-si reduca emotiile si eforturile fizice pentru a atenua simptomele cele mai dezagreabile, simptome care, la urma urmelor, nu fac decat sa indice faptul ca glanda tiroida face tot ce poate pentru a interveni intr-o situatie dificila.

Ca sa rezumam, reiese clar din aceasta sumara trecere in revista a bolilor, ca eliminarea pe cai secundare joaca un rol in fiecare dintre ele. Numele fiecarei boli in parte este determinat de organul afectat. In fie-care caz, se observa un dezechilibru sau o functionare anormala a unor glande. Terapeutica rationala consta in a dezintoxica, apoi in a repara stricaciunile, iar succesul ei depinde de vointa pacientului de a-si reor-ganiza viata in asa fel incat sa lase organului interesat o marja suficienta de siguranta.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright