Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Impetigo - tratament



Impetigo - tratament


Impetigo

(bube dulci)

Este o leziune a pielii lipsite de par. Incepe printr-o pata rosiatica, pe care in cateva ore se ridica o basicuta umpluta cu lichid clar, care apoi devine purulent. Este produsa de stafilococul auriu sau streptococ. In jurul leziunii se observa un chenar rosu inflamator. Capacelul basicii se rupe cu usurinta lasand sa se scurga pe piele continutul care in contact cu aerul se usuca dand nastere unei cruste caracteristice de culoare galbena ca mierea. Sub crusta ramane o eroziune care treptat se vindeca fara a lasa cicatrice.

Lichidul din interior este contagios si da nastere la leziuni noi, in vecinatate, boala intinzandu-se cu repeziciune atat la persoana in cauza cat si la contactati. Se vindeca fara a lasa cicatrice.

Aceste afectiuni sunt mai frecvente la copii care nu respecta regulile de igiena. Se localizeaza mai ales pe fata, dar pot fi localizate pe orice parte a corpului care este descoperita. Uneori sunt prinsi si ganglionii.

Tratament

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: arnica, brad, brusture, castan salbatec, echinaceea, frasin, grau, ienupar, lamaita, lasnicior, lumanarica, mesteacan, nuc, patlagina, pin, porumb, rozmarin, salvie, trei frati patati, urzica moarta.

Mod de folosire al plantelor medicinale:

Arnica (Arnica montana) exista in toate magazinele naturiste tinctura de Arnica si se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa si se tamponeaza de mai multe ori pe zi local cu un pansament sau vata muiata in acest lichid. Ajuta atat la distrugerea microbilor cat si la vindecare.

Brad (Abies alba) 1-2 lingurite de muguri de brad sau cetina maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si se folosesc la spalarea sau tamponarea locala de mai multe ori pe zi.

Brusture (Arctium lapa) se pune 1 lingurita de radacina la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si se folosesc la spalarea sau tamponarea locala de mai multe ori pe zi. Exista in comert si o crema cu brusture care se poate folosi in unele cazuri.

Castan salbatec (Aesculus hippocastanus) 2 lingurite de ramuri tinere maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si se folosesc la spalarea sau tamponarea locala de mai multe ori pe zi.



Echinacea (Echinacea purpurea) exista in toate magazinele naturiste tinctura de Echinacea si se pune 1 lingurita de tinctura la 100 ml apa si se tamponeaza de mai multe ori pe zi local cu un pansament sau vata muiata in acest lichid. Ajuta atat la distrugerea microbilor cat si la vindecare.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoara. Se fac tamponamente sau spalaturi locale cu acest lichid.

Grau (Triticum aestivum) se indica folosirea graului incoltit cate 50-100 g pe zi, pentru intarirea imunitatii si suplimentarea cu vitamine. De asemenea se pot face bai cu tarate de grau. Pentru aceasta se fierbe 2-3 linguri de tarate la 2-3 litri de apa timp de 10 minute apoi cu acest lichid se spala local de mai multe ori pe zi. Este foarte emolienta si ajuta la refacerea pielii.  

Ienupar (Juniperus communis) se pune 1 lingurita de bace zdrobite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi sau tamponamente cu o vata muiata in acest lichid de mai multe ori pe zi. Este un bun antibiotic.

Lamaita (Philadelphus corronaris) 1 lingurita de flori se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu acest ceai se fac spalaturi locale sau tamponamente de mai multe ori pe zi. Este si antibiotic si ajuta la cicatrizare.

Lasnicior (Solanum dulcamara) se pun 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se aplica local compresa sau cu pansamente, de 2 ori pe zi.


Modificarea permeabilitatii sau distrugerea membranei celulare bacteriene

Inhibarea sintezei proteice bacteriene (inhibarea translatiei sau transcriptiei materialului genetic)

Inhibarea formarii acizilor nucleici

Rezistenta microbiana

      Reprezinta insensibilitatea unuia sau mai multor microorganisme patogene la un ATB.

Rezistenta naturala

fixata genetic

caracterizeaza bacteriile din afara spectrului de actiune al ATB

Rezistenta dobandita

este rezultatul unor modificari genetice si a unor procese de selectie

se instaleaza prin:

a) mutatii cromozomiale - rezistenta cromozomiala

- este rezultatul unei mutatii spontane

- ATB actioneaza printr-un mecanism de selectie care favorizeaza cresterea unor mutanti rezistenti

- poate sa apara:

                        - brusc (single step), cu un grad de rezistenta mare si independent de conc de ATB (streptomicina, rifampicina, eritromicina, acid nalidixic)

                        - lent (multiple step), situatie in care gradul de rezistenta depinde de conc de ATB (peniciline, cefalosporine, cloramfenicol, sulfamide)

b)achizitia de plasmide-rezistenta extracromozomiala

- se transmite prin plasmide (molecule de ADN cuprinse in citoplasma bacteriilor)

- mecanisme de transmitere a materialului genetic si a plasmidelor:

            - conjugare

            - transductie

            - transformare


Mesteacan (Betula verrucosa) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se folosesc la spalaturi locale sau tamponamente cu o vata muiata in ceai de mai multe ori pe zi.

Nuc (Juglans regia) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se folosesc la spalaturi locale sau tamponamente cu o vata muiata in ceai de mai multe ori pe zi.

Patlagina (Plantago lanceolata) 2 lingurite de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se foloseste la spalaturi locale sau tamponamente cu o vata muiata in ceai de mai multe ori pe zi.

Pin (Pinus silvestris) 1-2 lingurite de muguri de pin sau cetina maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 15 minute. Se strecoara si se folosesc la spalarea sau tamponarea locala de mai multe ori pe zi.

Porumb (Zea majs) se unge cu ulei din germeni de porumb de mai multe ori pe zi, pentru a se muia crustele care s-au format.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se foloseste la spalaturi locale sau tamponamente cu o vata muiata in ceai de mai multe ori pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se foloseste la spalaturi locale sau tamponamente cu o vata muiata in ceai de mai multe ori pe zi.

Trei frati patati (Viola tricolor)- 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la o cana de apa clocotita. Se va lasa pentru 15 minute acoperit apoi se filtreaza. Se poate indulci dupa gust cu miere si se vor consuma intern 3-4 cani de ceai pe zi. Tot cu aceasta se mai pot face tamponamente locale in acest caz se va face un ceai cu cantitate dubla de planta.

Urzica moarta (Lamium album) 2 lingurite de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se foloseste la spalaturi locale sau tamponamente cu o vata muiata in ceai de mai multe ori pe zi.

-Propoderm- unguent aplicat local in strat subtire dupa ce a fost spalat local cu ceaiuri din plante.

-Petrol lampant comprese locale.





Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright