Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Astmul



Astmul


ASTMUL


Astmul este o bronsita cataroasa afectand tuburile bronhice, inclu-siv pe cele mai mici, bronhiolele. Acest organ de eliminare se gaseste sub controlul glandei tiroide. Activitatea suprarenala la bolnavii de astm este clar sub nivelul normal si din aceasta cauza chimia functiei renale este afectata. Din necesitate, plamanii incearca sa inlocuiasca rinichii slabiti, eliminand o parte din toxine prin membrana lor mucoasa. Numai ca plamanii nu se prea obisnuiesc cu aceasta munca de rinichi auxiliari. Toxinele iritante provoaca o inflamatie care are drept consecinte o dege-nerescenta si o atrofie a tuburilor bronhice. Dintre toate organele corpu-lui, plamanii sunt cei mai delicati. Ei sunt afectati serios de orice iritatie, fie ca este vorba de fum de tigara, ceata sau de o inflamatie cataroasa. Principalele toxine responsabile de astm sunt clorura de sodiu si produ-sele toxice ale indigestiei fainoase.



Numeroase teste au demonstrat ca tratamentele cu adrenalina sau cortizon sunt ineficiente pentru vindecarea astmului. In schimb, elimi-narea oricarui aliment care contine cereale, lapte, oua, ciocolata si peste aduce o mare usurare astmaticului. Am putut constata ca anumite sub-stante toxice provin din fainoase. Fructele si sucurile acide fiind iritante pentru rinichi, trebuie evitate in timpul crizei, pentru ca acizii din fructe sunt incomplet oxidati in ficat.

Medicii admit ca nu exista remediu pentru vindecarea astmului si multi chiar considera ca boala este incurabila. Am descoperit insa ca un tratament rational si adesea eficient depinde in primul rand de dezinto-xicarea pacientului. Apoi trebuie facut efortul de a lasa in repaus organ-ele interesate. Administram un regim de antidoturi naturale, metale al-caline sub forma organica (pentru ca ficatul nu asimileaza niciodata ma-teriile anorganice) oferite de dovleac, castravete, pepene galben (sodiu), legume verzi (potasiu), cozile unor plante (calciu), sucurile unor anumi-te legume crude (vitamine si minerale). O supa pregatita cu legumele cele mai asimilabile este de valoare inestimabila.



* Glaucom acut

Se manifesta prin urmatoarele semne:

- durere de cap;

- greata, vomitat;

- scaderea vederii (vedere neclara in legatura cu un edem al corneei), durere foarte puternica in ochi si de jur imprejurul lui;

- roseata difuza a albului ochiului.

Aceasta criza dureroasa este legata de o crestere brusca a presiunii in interiorul ochiului  intrucat umoarea apoasa nu mai poate sa fie eliminata in acelasi ritm in care se produce. Neglijarea poate sa duca la pierderea vederii. Nu puneti nimic in ochi, evitati intunericul si mergeti foarte repede sa consultati medicul oftalmolog.


* Cheratite, cherato-conjunctivite

* Maladii ale corneei care sunt insotite de o jena la lumina. Ele sunt in general foarte dureroase si sunt deseori insotite de o afectare a conjunctivei in care periferia corneei, uneori intreaga conjunctiva, devine rosie (cherato-conjunctivita).

* Cauze: oftalmia zapezii (schior fara ochelari de soare), arsuri cu lumina arcului electric (sudura), traumatisme (de exemplu lovitura cu unghia); infectii virale (de exemplu herpes); insuficienta sau calitatea necorespunzatoare a lacrimilor, alergii; un entropion poate sa provoace si el cheratite si cherato-conjunctivite. Este necesar un tratament chirurgical. Se impune consultarea unui oftalmolog.


* Episclerite

Roseata localizata sub forma unei mici proeminente dureroase care se bombeaza sub conjunctiva. Cauze diverse: infectioase, inflamatorii sau alergice. Consultati medicul oftalmolog.


* Uveite

Scadere a vederii, lacramari, roseata in jurul corneei.

Cauze: inflamarea sau infectarea irisului si/sau a corpului ciliar.


OCHI ROSU SI NEDUREROS


* Conjunctivite

Maladii ale conjunctivei, infectioase (microbiene, virale), inflamatoare sau alergice.

Ele se manifesta printr-o senzatie de 'nisip' in ochi, lacrimare, pleoape umflate, ochi rosu (roseata difuza a conjunctivei).

Prezenta unei secretii murdare si a unor cruste se pot constata in cazul conjunctivitelor de origine microbiana.

Numai daca sunteti un alergic cunoscut, obisnuit cu crize de conjunctivita deja diagnosticate ca alergice, puteti sa incercati singur un tratament incluzand un decongestiv ocular. Atentie: unele produse sunt contraindicate in caz de glaucom.

Mai tarziu, medicul oftalmolog va va prescrie un tratament mai bine adaptat.

In cazul primei crize cu secretii abundente, lipind genele intre ele si uneori jenand deschiderea pleoapelor, spalaturile oculare si colirele doar antiseptice pot sa va usureze, inaintea unui consult oricum indispensabil.

Numai medicul oftalmolog va putea sa va prescrie un tratament adaptat cazului dumneavoastra.

Trebuie sa stiti ca la inceput poate sa fie afectat numai unul dintre ochi. Poate ca veti putea sa evitati contaminarea celui de al doilea ochi daca nu va frecati la ochi.

Unele dintre aceste conjunctivite putand sa fie contagioase, trebuie sa se ia masuri de precautie de igiena elementara (de exemplu folosirea strict personala a unor obiecte de toaleta, prosoape).

Oricum, nu folositi niciodata colire pe baza de cortizon sau de anestezic local fara recomandarea medicului, intrucat acest tratament poate sa va agraveze boala, chiar daca apare o ameliorare trecatoare.


Ca regula generala, se interzic fainoasele, lactatele si ouale. La sfarsitul bolii, pacientul poate ajunge sa-si stabileasca o combinatie corecta de alimente, atunci cand experienta ii va fi aratat care sunt cele benefice si usor digerabile.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright