Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Colibaciloza



Colibaciloza


Colibaciloza


Infectie cronica cu dureri de burta si alte simptome suparatoare.

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: afin, busuioc, cimbru, coada soricelului, coriandru, echinacea, galbenele, ienupar, levantica, mesteacan, musetel,

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis)- tinctura- 10-15 picaturi se pun in 100 ml apa si se inghit cu 15 minute inainte de mesele principale. Exista la orice magazin plafar gata preparat.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi, pentru efectul antimicrobian pe care-l are si totodata de reglare a digestiei.

Cimbru (Saturneja hortensis)- tinctura-exista la magazinele naturiste. Se poate pune 1 lingurita la 100 ml apa si se bea de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale., este un emolient, antibiotic si totodata carminativ si coleretic.

Coada soricelului (Achillea milefolium)- 2 lingurite de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se beau 3-4 cani pe zi. Este un bun antibiotic datorita azulenelor pe care le contine. Se poate lua si sub forma de tinctura care exista la toate magazinele de plante medicinale. Se ia in acest caz 1 lingurita diluata la 100ml apa de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale cu 15 minute.

Coriandru (Coriandrum sativum)- 2-3 picaturi de ulei de coriandru se pune pe putin zahar si se inghite de 3 ori pe zi. Este un antibiotic usor si regleaza totodata digestia care de multe ori la aceasta afectiune este dereglata.

Echinacea (Echinacea purpurea)- tinctura- exista la magazinele naturiste- se iau cate 20 picaturi de 3 ori pe zi puse in 100 ml apa. Este un bun antibiotic care ajuta si la intarirea imunitatii organismului.

Galbenele (Calendula officinalis) 1 lingurita de flori maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, pentru efectul antimicrobian.

Ienupar (Juniperus comunis) 5-10 picaturi de tinctura se pun intr-o cana de ceai si se face acest lucru de 3 ori pe zi. Exista la orice magazin naturist.



Levantica (Lavandula angustifolia) tinctura- se gaseste la magazinele naturiste 10 picaturi- 1 lingurita se pun la 100 ml apa si se iau inainte de mesele principale de 3 ori pe zi. Este un antiinflamator, bacteriostatic si totodata un calmant nervos eficient.

Mesteacan (Betula verrucosa) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Inainte de a se bea se pune un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Este unul din ceaiurile care sunt utile in distrugerea multor germeni patogeni.

Salvie (Salvia officinalis) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se inghite. Este bine sa se bea 3-4 cani pe zi, inainte cu 15 minute de mesele principale. Are efect antibiotic, antibacterian, antispastic si chiar antinevralgic. Se poate folosi si tinctura care exista la magazinele naturiste caz in care se pun 20 picaturi la 100 ml apa si se poate lua tot de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale cu aceleasi efecte ca planta.

-Albastru de metil- 1 caseta se tine in gura pana se moaie putin apoi se inghite cu putina apa. Se ia seara inainte de culcare.

Bai de sezut pentru barbati sau spalaturi vaginale pentru femei cu galbenele, coada soricelului sau coada calului. O mana de plante maruntite se pune la 2 litri de apa si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se sta in aceasta apa pentru 15 minute.

Femeile pot introduce in vagin un tampon de vata cu iaurt care se poate tine peste noapte si care contribuie la refacerea florei vaginale.

Se mai poate unge vaginul cu ulei de: catina, porumb, rapita, soia, etc.

Caldura locala- la aceasta afectiune este foarte utila caldura care se poate aplica sub forma unei caramizi incalzite, sticle cu apa calda, perna electrica, etc.

Alimentatie: se va consuma mult iaurt care este foarte util pentru refacerea florei microbiene utile din organism si totodata pentru distrugerea microorganismelor patogene. Se evita consumul carnii si se prefera o hrana vegetala care ajuta la vindecarea afectiunii.

Igiena: se va feri de frig, curenti de aer rece, ploaie si se va avea grija ca picioarele si spatele sa fie in permanenta calde.



Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright