Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport




Psihologie


Qdidactic » sanatate & sport » psihologie
7 Secrete pentru a-ti implini cele mai profunde dorinte



7 Secrete pentru a-ti implini cele mai profunde dorinte



Ai vrea sa afli o formula simpla pe care o poti folosi sa atragi spre tine ceea ce-ti doresti, mai repede decat ti-ai imaginat vreodata?

Exact despre acest lucru vom vorbi acum.

Vedeti voi, am observat ca oamenii fac mari greseli, atunci cand isi propun intentii si cai de realizare a lor. Hai sa vorbim despre cum puteti sa evitati aceste greseli si sa creati, voi insiva, viata pe care v-o doriti.

Este foarte important sa va stabiliti cat mai clar intentiile tV si am sa explic imediat la ce ma refer. Atunci cand va stabiliti intentii de realizat, incercati sa faceti urmatoarele lucruri si o sa descoperiti cum veti atrage lucrurile bune inspre voi, cu o viteza care va va uimi.

Daca preferati cuvantul t§obiectivet¨ sau t§rezultatet¨ mai degraba decat t§intentiit¨ tV sunt de acord cu asta. Eu voi folosi cuvantul t§intentiit¨, pentru a denumi toate aceste lucruri.

Haideti sa vorbim acum despre cele 7 secrete pentru a va implini cele mai profunde dorintetK

Secretul #1: Asigura-te ca ti-ai stabilit clar intentia!

Stiu ca suna clar si foarte evident, insa acesta trebuie ca este principalul motiv pentru care oamenii nu obtin ceea ce-si doresc. Sa fiti atenti ca, in fiecare imprejurare, fie sa creati ceea ce va doriti sa se intample, fie sa reactionati la ceea ce se intampla.

Atunci cand oamenii pretind ca sunt raspunzatori pentru ceea ce creeaza in viata lor, ei de fapt aleg sa accepte ceea ce NU-SI doresc. Primul pas in a-ti crea viata pe care o doresti, este sa accepti responsabilitatea pentru ceea ce se intampla, pentru ceea ce este. Nu e vina parintilor, a sefului sau a lui Dumnezeu. Tu iti conduci propriul t§autobuzt¨ si esti singurul care are controlul asupra vietii tale.

Pentru multi oamen, cele de mai sus ar putea fi o pilula cam amara de inghitit. Dar a nu accepti in totalitate intreaga responsabilitate pentru ceea ce atragi inspre tine, nu te va ajuta sa-ti indeplinesti dorintele cele mai profunde. Haideti sa mergem acum la urmatorul secret.

Secretul #2: Fa in asa fel incat intentiile tale sa fie cea mai buna alegere pentru toata lumea





Multe metode de stabilire a obiectivelor ne incurajeaza sa stabilim tot felul de scopuri, fara a lua in considerare, in mod serios, toate consecintele. Problema aici e ca ceea ce este considerat bun pentru un anumit aspect al vietii tale, poate avea un impact negativ asupra altor zone ale vietii tV asupra celorlalti sau asupra planetei.

Bine, sunt sigur ca majoritatea oamenilor au intentii bune si nu si-ar stabili, cu buna stiinta, obiective care le-ar dauna lor sau celorlalti. Cu toate astea, e adevarat si ca dusmanul lui BINE este adesea CEL MAI BINE. O anumita intentie poate fi in regula pentru toata lumea, dar este ea cu adevarat CEL MAI BUN LUCRU pentru toata lumea? Eu va incurajez sa luati in considerare consecintele si sa va intrebati inima, inainte de manifestarea oricarei intentii. Mie imi place sa meditez inainte de a stabili un obiectiv important. Invatati bine acest secret si Universul va lucra alaturi de voi.

Secretul #3: Intentiile tale trebuie sa fie formulate in termeni pozitivi

Sunt sigur ca ati mai auzit asta tV dar o puneti in practica? Ascultati-va cu atentie ,atunci cand vorbiti cu voi insiva despre ceea doriti si ceea ce nu doriti. Oare ce proportie din ceea ce spuneti este formulat negativ, ca de exemplu: t§M-am saturat de muncat¨, sau t§Hai sa nu ne mai certamt¨ etc etc. Intentiile formulate negativ trebuie sa fie transformate in formulari pozitive. Ce VA DORITI?

Secretul #4: Intentiile trebuie sa va fie clare si concise




ANS:      1 PTS: 1


22) Grupurile de munca formale pot fi grupuri:

a. de sarcina

b. de interese

c. de comanda

d. de prietenie



a+b


a+c


b+c


b+d



ANS:      2 PTS: 1


23) Pentru Borg si Mastrangelo, diagnoza organizationala implica:

a. angajatii din intreaga organizatie

b. angajatii din anumite departamente

c. metode specifice stiintelor exacte

d. metode specifice stiintelor comportamentale



a+c


b+c+d


a+b+c


a+b+d


a+d



ANS:      4 PTS: 1


24) Caracterul de sistem adaptiv al organizatiei rezulta din interactiunea acesteia cu:

a. membrii organizatiei

b. departamentele organizatiei

c. mediul extern al organizatiei

d. mediul intern al organizatiei



b+d


b+c


c


d



ANS:      3 PTS: 1


25) Scopul fundamental al diagnozei organizationale consta in:

a. analizarea problemei de rezolvat

b. formularea problemei de rezolvat

c. identificarea unei solutii la problema de rezolvat



a+b+c


a


b


c



ANS:      3 PTS: 1


26) Rotarea interioara a membrilor de la un subgrup la altul, ca modalitate de reconstructie a grupurilor de munca, se utilizeaza atunci cand:

a. sarcinile de munca sunt asemanatoare

b. sarcinile de munca sunt diferite

c. conditiile spatiale favorizeaza doar pe unii membri

d. pozitia unui membru este mai buna din punct de vedere socioafectiv in

alt subgrup decat cel in care se afla actual



a+c


a+d


a+c+d


b+c+d



ANS:      2 PTS: 1


27) Gradul de formalizare al unei organizatii depinde de:

a. marimea organizatiei

b. motivatia angajatilor

c. natura activitatilor



a+b


b+c


a+c


a+b+c



ANS:      3 PTS: 1


28) Termenii specifici ai abordarii sistemice, inclusiv in domeniul diagnozei organizationale, sunt urmatorii:

a. input

b. impuls

c. output

d. feedback

e. entropie



a+b+c+d+e


a+c+d


a+b+c


a+c+d+e


b+d+e



ANS:      2 PTS: 1


29) Diagnoza centrata pe client are ca avantaj:

a. rigurozitatea cercetarii

b. contributia membrilor organizatiei-client

c. obiectivitatea cercetarii

d. dezvoltarea capacitatii de evaluare

e. dezvoltarea capacitatii de autoevaluare



b+d+e


a+c+d


a+c+e


a+d+e


c+d+e



ANS:      1 PTS: 1


30) Relatia dintre coeziunea grupului si performanta sa este o relatie:

a. directa (cu cat coeziunea este mai mare, cu atat performanta creste)

b. mediata de obiectivele grupului

c. mediata de standardele de performanta



a


b


c


b+c



ANS:      4 PTS: 1


31) In stadiul antreprenorial al organizatiei:

a. relatiile sunt formale

b. relatiile sunt informale

c. scopurile sunt ambigue

d. scopurile sunt clar definite

e. apar conflicte intre membrii organizatiei



a+d


b+c


a+c+e


b+c+e



ANS:      2 PTS: 1


32) In cadrul unui program de schimbare organizationala, diagnoza organizationala este:

a. o etapa de initiere a programului

b. o etapa propriu-zisa a programului

c. a parte a celorlalte etape ale programului



a


b


b+c


a+b+c



ANS:      3 PTS: 1


33) Postdiagnoza organizationala consta in:

a. conexiunea dintre simptomul semnificativ si cauzele ce l-au produs

b. finalizarea redactarii studiului

c. aplicarea metodelor adecvate

d. intocmirea programului de interventie organizationala



a+b


a+b+c


a+b+c+d


b+d


b+c+d



ANS:      4 PTS: 1


34) Input-urile sistemului organizational sunt:

a. echipamentele

b. resursele umane

c. materiile prime

d. rezultatele actiunilor



a+b+c+d


a+b+c


b+d


b+c+d



ANS:      2 PTS: 1


35) In grupul de munca eratic, definit de Sayles:

a. membrii sunt bine pregatiti profesional

b. membrii sunt slab pregatiti profesional

c. sarcinile sunt identice

d. exista un grad mare de interactiune intre membri



a+c+d


a+c


b+c


a+d



ANS:      3 PTS: 1


36) Stabilirea numarului optim de membri ai unui grup de munca depinde de:

a. trasaturile de personalitate ale membrilor

b. sarcinile concrete de munca

c. fenomenele negative ce pot sa apara

d. gradul de implicare al membrilor



a+b


a+c


b+d


b+c


a+b+c+d



ANS:      4 PTS: 1


37) Tendinta entropica a unei organizatii se caracterizeaza prin:

a. crestere

b. diminuare

c. dezvoltare

d. destructurare

e. feedback



a+c


b+d


a+c+e


b+d+e



ANS:      2 PTS: 1


38) Utilitatea diagnozei organizationale in cadrul unui program de schimbare organizationala este confirmata in:

a. etapa de initiere

b. etapa de interventie

c. etapa de evaluare a efectelor schimbarii



a+c


b+c


a+b+c


b


c



ANS:      3 PTS: 1


39) Structurile organizationale denumite organice sunt caracterizate prin:

a. multe niveluri ierarhice de autoritate

b. putine niveluri ierarhice de autoritate

c. formalizare crescuta

d. formalizare redusa



a+c


a+d


b+c


b+d



ANS:      4 PTS: 1


40) Pentru masurarea output-urilor sistemului organizational se utilizeaza termenii:

a. eficienta

b. satisfactie

c. performanta

d. motivatie

e. productivitate



a+b+c+d+e


a+c+e


b+c+d


a+b+d


b+d+e



ANS:      2 PTS: 1


41) Pentru Mucchielli, echipa de munca:

a. este un grup primar

b. este un grup secundar

c. se suprapune total peste grupul secundar

d. se suprapune total peste grupul pimar



a+c