Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate stiintaSa fii al doilea inseamna sa fii primul care pierde - Ayrton Senna

Aeronautica Comunicatii Drept Informatica Nutritie Sociologie
Tehnica mecanica

Photoshop


Qdidactic » stiinta & tehnica » informatica » photoshop
LayereLayere


Layere

Layerele permit realizarea de fotomontaje digitale complexe. Se pot utiliza mai multe imagini diferite, decupaje din imagini sau secvente din aceeasi imagine. Layerele pot fi asemanate cu folile unei carti asezate una peste alta, care se vad toate impreuna si care, pe rand, pot fi modificate (partile unui layer pot fi transparente). Layerele pot fi rearanjate utilizand comanda Layer Arange si de aici se va selectiona comanda dorita. Pentru utilizatorii care doresc sa realizeze aceste comenzi din tastatura vor trebui sa apese tastele: Shift+Ctrl+[ (Bring to Front aducerea layerului in fata), Ctrl+] (Bring Foward aducerea layerului cu un layer mai in fata), Ctrl+[ (Send Backward trimiterea layerului cu un layer mai in spate), Shift+Ctr+[ (Send to Back - trimiterea layerului in spate).

Layerele pot fi controlate din paleta si meniul corespunzator.

Fiecare layer din imagine trebuie sa aiba aceeasi rezolutie si mod de imagine. Daca un layer importat (cu comanda Paste sau Drag and Drop) are rezolutie mai mica decat layerul nostru atunci imaginea va aparea micsorata iar daca vom dori sa marim imaginea (comanda Transform) atunci imaginea din noul layer va aparea pixelata si de calitate redusa. Layerele pot fi redenumite printr-un dublu clic pe numarul de layer afisat automat de aplicatie.

Layerele pot fi vizibile sau ascunse. Atunci cand este activa iconita se indica faptul ca layerul este activ. Se vor tipari doar layerele vizibile.

Opacitatea layerului poate fi schimbata de la 100% (cat este initial) pana la 1% cand layerul devine foarte transparent. Prin modificarea opacitatii se permite vizualizarea simultana a mai multor straturi de layere (respectiv imagini).Mastile layer se atasaza layerului si controleaza care pixeli sunt ascunsi si care sunt vizibili pe respectivul layer. Daca se inlatura masca layer suprafata originala nu este afectata.

Layerele de ajustare permit ajustarea imaginii fara a modifica permanent pixelii originali. La indepartarea acestuia layerul original ramane neafectat.

Minimalizarea feresterei layerului

 Adaugare efecte pentru layer (6 sau 7 efecte)

 

Pastrarea transparentei si fixarea pixelilor

 

Efecte de layer

 

Layer background


- printr-un clic pe acesta se poate transforma in layer

 

Layer tip text

 

Opacitate continut layer

 

Optiuni layer

 

Opacitate layer

 

Tip de acoperire

 

Vizibilitate

 

Layer masca vizibil

 

Layer activ

 

Layer de ajustare

 

Stergere layer curent (selectat)

 

Aplicare masca

 

Creare layer nou

 

Creare nou set

 

Creare layer nou de ajustare

 


Layerul de text se creeaza in momentul in care este selectat instrumentul Text si incepem sa scriem. Acest layer permite reeditarea textului (font, marime text, culoare) printr-un dublu clic pe layerul de text.

Efecte de layer se utilizeaza mai ales pentru layerele cu text dar pot fi aplicate oricarui layer, exceptand layerele de fundal.

Layerele de fundal sau tip Background stau la baza stivei de layere dar isi pot schimba pozitia in momentul in care sunt transformate in layer si redenumit.

Aplicatia Adobe Photoshop prin meniul Layer prezinta mai multe modalitati de manipulare a layerelor. Prin Layer - Merge Down asigura posibilitatea de a uni (grupa layerele). Layerele ascunse nu vor putea fi grupate. Comanda se poate realiza si apasand tastele Ctrl+E.

Comanda Merge Visible uneste toate layerele dar la fel fara a uni si layerele ascunse. Comanda se poate realiza si apasand tastele Shift+Ctrl+E. Toate layerele pot fi unite, chiar si cele invizibile prin comanda Layer Flatten Image.


Optiuni de transparenta, umplere.

 

Efecte de layere (contur, umplere continut; umbre, bevel and enboss pentru efecte de tridimensionalitate)

 


Salvarea unei imagini cu layere se poate realiza in mai multe moduri. Imaginea poate fi salvata ca si JPG. Pentru pastrarea layerelor se va salva imaginea cu formatul PSD sau TIFF. Comanda care se utilizeaza in toate cazurile este de Save As.


Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright

stiinta

PhotoshopAccess
Autocad
Baze de date
C
Calculatoare
Catia
Excel
Foxpro
Grafica design
Html
Internet
Java
Linux
Mathcad
Matlab
Oracle
Outlook
Photoshop
Php
Powerpoint
Retele calculatoare
Sql
Windows
Word

Referate pe aceeasi tema


Layere
Efectul fulger la un text in PhotoshopRamai informat
Informatia de care ai nevoie
Acces nelimitat la mii de documente. Online e mai simplu.

Contribuie si tu!
Adauga online documentul tau.