Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate stiintaSa fii al doilea inseamna sa fii primul care pierde - Ayrton Senna

Aeronautica Comunicatii Drept Informatica Nutritie Sociologie
Tehnica mecanica

Php
Qdidactic » stiinta & tehnica » informatica » php
Wamp ServerWamp Server


Wamp ServerPHP necesita un software de tip server care se executa pe computer pentru a se afisa aceste tipuri de fisiere din browser de Web. Daca produsul software de tip server nu se executa, nu se pot vizualiza fisierele intr-un browser Web. Pornirea wamp-ului lanseaza Apache, PHP si MySQL.A.     Instalarea si configurarea  WAMP5 Server1. Se descarca fisierul wamp5_1.4.3.exe de la adresa: 


https://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=116092


2. Se instaleaza programul Wamp5 :

a)Dublu-click pe fisierul descarcat apoi Next;


b)Se bifeaza “I accept the agreement” si Next; Next;c)In urmatoarea fereastra se va bifa casuta Auto Start. Astfel la pornirea sistemului de operare vor porni si serviciile programului Wamp .d)Click pe  Install si incepe instalarea programului WAMP5;

e)In fereastra urmatoare dam OK.


f)In fereastra de jos dam OK(localhost va fi numele hostului adica serverul e instalat local)

B.     Utilizarea WAMP5 Server

O noua iconita va aparea in bara de sarcini . Cand faceti click pe pictograma de meniu WAMP va aparea un meniu. Din WAMP Meniu se poate porni si opri serverul local si se poate administra Baze de date MySQL cu phpMyAdmin.In cazul in care in dreptul lui Apache sau MySql este un patrat in loc de triunghi atunci serviciile sunt oprite si trebuiesc repornite. Pentru a deschide o pagina web inclusa pe serverul local trebuie sa pornim Localhost si se va deschide o fereastra in care putem sa alegem pagina care dorim sa o deschidem. Pentru a adauga o pagina web pe server trebuie sa punem un folder cu toate fisierele pe care le foloseste acel site in folderul „www” care se afla in „. . /wamp/www” si  poate fi deschis si din meniul Wamp5.

Pentru administrarea bazelor de date pornim phpMyAdmin.

PHPMyAdmin este cea mai populara interfata de administrare a bazelor de date MySQL cu ajutorul careia se pot crea, sterge, interoga baze de date.

Pentru a lucra cu baze de date este recomandat sa se configureze PhpMyAdmin adica sa se adauge un nou utilizator cu parola. Se poate, de asemenea, sa se defineasca anumite privilegii pentru fiecare utilizator (de accesare a datelor, de modificare a datelor sau privilegii de administrare). Fereastra pentru adaugarea unui utilizator se acceeaza din PhpMyAdmin cu click pe optiunea „Privileges”, apoi „Add a new user”:
Dupa configurarea PhpMyAdmin se poate incepe lucrul cu baze de date.
Contact |- ia legatura cu noi -|
Adauga document |- pune-ti documente online -|
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -|
Copyright © |- 2022 - Toate drepturile rezervate -|

PhpAccess
Autocad
Baze de date
C
Calculatoare
Catia
Excel
Foxpro
Grafica design
Html
Internet
Java
Linux
Mathcad
Matlab
Oracle
Outlook
Photoshop
Php
Powerpoint
Retele calculatoare
Sql
Windows
Word

Referate pe aceeasi tema


Wamp ServerRamai informat
Informatia de care ai nevoie
Acces nelimitat la mii de documente, referate, lucrari. Online e mai simplu.

Contribuie si tu!
Adauga online proiectul sau referatul tau.