Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi


Management


Qdidactic » bani & cariera » management
Obiectivele managerilor



Obiectivele managerilor


Obiectivele managerilor


In consecinta, obiectivele generale cu caracter final care revin managerilor din intreprinderi sunt:       

mentinerea intreprinderii pe piata concurentiala

cresterea economica la nivelul intreprinderii;

rentabilitatea, in scopul asigurarii unui flux durabil de profituri si cresterii valorii de piata a intreprinderii,

Stabilirea obiectivelor generale constituie baza de referinta in elaborarea obiectivelor financiare, care trebuie realizate in practica de managerii intreprinderilor. Obiectivele financiare prin care se realizeaza obiectivele generale sau finale specifice intreprinderii sunt:

q    asigurarea echilibrului financiar dinamic, in scopul mentinerii solvabilitatii si pozitiei intreprinderii pe piata concurentiala;

q    asigurarea rentabilitatii financiare, in scopul recompensarii capitalului investit de actionari in conditii de risc, la un nivel superior altor oportunitati oferite de piata de capital;

q    asigurarea cresterii, prin sporirea (majorarea) segmentului de piata detinut;

q    asigurarea flexibilitatii intreprinderii la situatiile conjuncturale, prin promovarea unor politici adaptate evolutiei mediului de afaceri. In functie de rentabilitatea investitiilor existente, managerul financiar poate decide amanarea utilizarii capacitatilor de finantare disponibile, in scopul gasirii unor noi oportunitati mai rentabile. Acesta poate promova o politica ofensiva, atunci cand urmareste diversificarea surselor de profit, iar potentialul financiar si mediul concurential sunt favorabile sustinerii cresterii si expansiunii pe piata. In schimb, in conditii de recesiune sau de fluctuatii, politica promovata de manageri trebuie sa asigure adaptarea intreprinderii la dificultatile de natura economica si financiare noi aparute.



In decursul timpului, prioritatea obiectivelor expuse variaza atat la nivelul aceleiasi intreprinderi, cat si de la o intreprindere la alta.

Managerii unei intreprinderi nou infiintate se confrunta cu necesitatea mentinerii si consolidarii pozitiei acesteia pe piata. Acestia acorda prioritate asigurarii resurselor financiare necesare finantarii activitatii de exploatare. Pentru realizarea unor investitii care sa asigure dezvoltarea intreprinderii, managerii prefera obtinerea unor finantari pe termen scurt de la institutiile bancare.

In perioada de consolidare a pozitiei pe piata, managerii acorda prioritate obiectivului de asigurare a cresterii economice, prin promovarea unor programe de investitii productive. In acest scop, acestia cauta sa identifice si sa obtina resurse de finantare pe termen mediu si lung.

Altele sunt obiectivele prioritare cu care se confrunta managerii unei intreprinderi care detine un potential tehnic, uman, comercial si financiar important. Acestia urmaresc sa identifice noi oportunitati de dezvoltare pe segmentul de piata detinut si, chiar patrunderea pe alte segmente prin diversificarea afacerii. Analiza oportunitatilor poate genera fie noi investitii productive, fie participatii financiare. A doua optiune contribuie la transformarea societatii de capital in mod treptat fie intr-un holding, fie intr-o societate financiara al carei obiectiv prioritar devine activitatea de administrare a unui portofoliu de active financiare. Aceste societati dispun de o buna capacitate de autofinantare, au acces pe pietele de capital si nu depind in mod exclusiv de finantarile de pe piata monetara a creditului.

Elaborarea de catre manageri a unei strategii capabile sa transpuna in practica obiectivele stabilite reflecta arta acestora de a conduce si gestiona. In aceasta activitate, obiectivele financiare trebuie integrate in ansamblul obiectivelor generale.

Obiectivul de crestere a valorii intreprinderii este strans legat de mediul concurential local, regional sau global in care actioneaza,  de crearea de bunastare pentru actionari si angajati prin asigurarea competitivitatii si continuitatii societatii comerciale. Aceasta constituie locul generator de valoare adaugata capabila sa satisfaca, pe durata existentei sale, cerintele si necesitatile atat celor din interiorul, cat si celor din exteriorul sau.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright