Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Sport


Qdidactic » sanatate & sport » sport
Intretinerea parasutelor



Intretinerea parasutelor



Parasutele sunt confectionate din material sintetic, care este foarte durabil, dar se deterioreaza din urmatoarele cauze:


Radiatia solara. Razele ultraviolete ale soarelui slabesc rapid si ireversibil materialul. Feriti pe cat posibil parasutele de expunerea directa la radiatia solara.

Nisipul. Nisipul fin va slabi si taia chingile si tesaturile de toate tipurile. Expunerea prelungita la nisip va scurta viata ansamblului parasutei in intregime.

Frecarea. Materialul se destrama rapid daca este tarat pe beton sau alte suprafete rugoase. Nu tarati echipamentul pe beton in timpul plierii.

Murdarie. Aceasta poate deteriora parasuta. Indepartati murdaria dupa ce aceasta sa uscat si spalati usor cu apa calduta si sapun delicat. Asigurati-va ca murdaria nu a patruns in tuburi, carabine, sistemul de largare, acele comenzii manuale a rezervei sau ocheti. Anuntati un instructor daca echipamentul este foarte murdar.



Apa Apa nu deterioreaza structural materialul parasutei, dar agitarea si mentinerea prelungita in apa dulce slabeste chingile si poate duce la decolorarea unor tesaturi sau benzi. Apa sarata poate deteriora materialul si poate duce la ruginirea partilor metalice, daca nu este rapid si in totalitate indepartata cu apa dulce din abundenta.

Uleiuri si grasimi. Majoritatea compusilor petrolieri nu ataca materialul, ci doar il pateaza. Aceste pete pot fi repede indepartate, de catre personal calificat, folosind un solvent petrolier adecvat (alcooluri minerale).

Acizii. Materialul este deasemenea atacat de acizi. Pastrati parasutele la distanta de zonele unde pot fi gasiti acizi. Daca totusi are loc contaminarea, spalati imediat si in totalitate cu apa calda si sapun din abundenta. Pana la spalarea echipamentului, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la neutralizarea rapida a majoritatii acizilor.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright