Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi

Turism


Qdidactic » bani & cariera » afaceri » turism
Interlaken, elvetia



Interlaken, elvetia


Interlaken, Elvetia


Este o statiune de mare renume fiind polul turistic al Oberlandului bernez. S-a dezvoltat, dupa cum arata si numele, intre doua lacuri, Thun (Thunersse) si Brienz (Brienzersse). Apele acestor lacuri sunt legate de raul Aar, care, la iesirea din lacul Thun, se indreapta catre Berna.

Bulevardul principal al orasului, Hoheweg, intotdeauna animat, este marginit de un sir de hoteluri luxoase, ridicate pentru aristocratia secolului al XIX-lea. Astazi, ca si atunci, este un minunat loc de vacanta si punct de plecare inspre muntii din imprejurimi.

In fata cazinoului (Kursaal) se gaseste un spatiu mare cu peluze de iarba, flori si copaci de unde in zilele senine, printre deschizatura formata de valea Lutschine, se zareste varful inzapezit Jungfrau (4158 m). Interlaken mai este cunoscut pentru Festivalul de Muzica Clasica si Teatrul de Vara Wilhelm Tell. Spectacolele cu piesa lui Friederich Schiller Wilhelm Tell se tin de la sfarsitul lui iunie pana la inceputul lui septembrie la marginea orasului, in padurea Rugen, sub cerul liber.





Muzeul turistic – Tourism Museum

Se afla intr-o casa veche, din barne lungi de 20m. Gazduieste exponate care ilustreaza dezvoltarea turismului in regiunea Jungfrau. Parterul, care prezinta transportul rutier in Oberland, expune postalioane si alte mijloace de transport, printre care si prima bicicleta folosita in Interlaken.

Pietrele de kilometraj de pe marginea drumului aratau distanta, dar si timpul necesar pentru a ajunge la Berna. Etajul I ilustreaza dezvoltarea retelei hoteliere si de cai ferate, inclusiv macheta locomotivei cu cremaliera din pasul montan Brunig.

Mai sunt expuse instrumente si echipamente de navigatie: busole, sirene, truse de prim ajutor, timone etc. Cea mai interesanta aici este macheta vasului Bellevue, primul care a navigat pe lacul Thun. Etajul II, dedicat sporturilor de iarna, arata evolutia schiurilor si saniilor si a trenurilor montane de pe Giessbach, Wetterhorn si Jungfrau.


Parcul Misterelor ­– Mistery Park


Toate misterele si enigmele nerezolvate ale lumii noastre pot fi vazute aici intr-un singur loc. Prin machete si prezentari multimedia, Vizitatorul patrunde in misterele piramidelor egiptene sau incase, al constructiilor megalitice, al OZN-urilor, a originii noastre pe pamant si a altor mari enigme ale lumii care isi asteapta respunsul. Toate pavilioanele tematice sunt legate de pavilionul central prin coridoare moderne de sticla, vizitarea fiind astfel posibila pe orice fel de vreme.


Excursii in imprejurimi

Pe munte se pot face excursii pe jos, cu funicularul, cu telecabina sau cu trenul cu cremaliera, iar pe lacuri cu salupe sau vaporase.

Platoul SchynigeSchynige Platte

Se afla la o altitudine de 2101 metri. Trenul cu cremaliera de la gara Wilderwil este recomandat celor care nu au timp sa patrunda mai departe in munti. Sus, se afla un hotel cu terasa de unde se poate admira panorama, sau continua ascensiune pe jos pana la cel mai apropiat varf (2067 m) pentru a vedea valea Lauterbrunnen si Jungfrau. Gradina Botanica Alpina, pe o suprafata de 8 ha, prezinta 500 de specii de plante specifice Alpilor, insotite de informatii despre acestea.

Jungfraujoch – excursie in functie de conditiile meteorologice

Statiunea este trecuta pe lista Patrimoniului natural mondial al UNESCO. Se merge pe calea ferata construita in 1912 si care ajunge la cea mai mare altitudine din Europa (3475 m), unde se afla un restaurant modern. Pe tot parcursul, natura ofera un spectacol grandios, din care se remarca Palatul de gheata (Eispalast). Este accesibila cu trenul de la Interlaken-Ost, Grinderwald sau Lauterbrunnen in tot timpul anului.

Valea Lauterbrunnen – 18 km spre sud, are ca repere:

cascada Trummelbach, cu un debit de 20000 litri/sec., este in interiorul muntelui, accesibila cu un lift prin tunelul iluminat

cascada Staubbach, cea mai inalta cascada din Elvetia (305 m) si a doua din Europa, dupa Gavarie din Franta

Murren, un grup de cabane pe un teren ca un balcon deasupra vaii Lauterbrunnen, cu privelisti formidabile. Aici se poate vizita muzeul Sport und Ballon. In fiecare vara are loc aici Festivalul International Alpin al Baloanelor in memoria lui Salpetrini, cel care in 1910 a reusit prima traversare a Alpilor cu balonul.

Schilthorn, un varf (2971 m) salbatic, ros de torente ofera o panorama exceptionala ce poate fi admirata si in timp ce se ia masa in restaurantul rotativ, care face o rotatie completa intr-o ora si care a fost ales ca loc de desfasurare a actiunii unui film cu James Bond.

Grindelwald – 20 km spre sud-est, este singura statiune de altitudine la care se poate ajunge cu masina. Dupa ce un incendiu a cuprins cabanele in 1892, pe cenusa lor s-a ridicat un orasel alpin modern, iar pe strada principala au aparut hoteluri, baruri, cafenele si magazine cu suveniruri. Aici este tinutul ghetarilor si se pot face drumetii prin cheile glaciare si grotele de gheata.

Plimbari cu vaporul:

Pe lacul Thun, de la debarcaderul de langa gara Interlaken-West; pe lacul Brienz, de la debarcaderul Interlaken-Ost sau Boningen; se fac escale in locurile cele mai atragatoare, ca cela de la cascada Giessbach. In iulie si august se fac si croaziere nocturne. La capatul lacului se afla orasul Brienz, unde, se gaseste muzeul de sculptura care prezinta o mare colectie de obiecte sculptate in lemn si o expozitie de cutii si instrumente muzicale din ultimele doua secole. Pot fi vizitate atelierele de sculptura in lemn, de fabricare a cutiilor muzicale si harpelor.





Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright