Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate didacticaScoala trebuie adaptata la copii ... nu copiii la scoala





Biologie Botanica Chimie Didactica Fizica Geografie
Gradinita Literatura Matematica




Didactica


Qdidactic » didactica & scoala » didactica
Test de evaluare sumativa la educatie tehnologica



Test de evaluare sumativa la educatie tehnologica


Numele si prenumele elevului data


Clasa a VII a




TEST DE EVALUARE SUMATIVA LA EDUCATIE TEHNOLOGICA



Modul : Materii prime si materiale



Subiectul I

Scrieti pe foaia de concurs litera corespunzatoare raspunsului corect:

1. Aluminiul se obtine din minereul numit:

a. pirita; b. bauxita; c. colcopirita ; d. blenda



2. Fonta este un aliaj metalic pe baza de:

a. aluminiu; b. arama; c. fier; d. plumb

3. Otelul este obtinut prin reducerea continutului de carbon din:

a. aluminiu; b. fonta; c.magneziu; d. nichel

4. Aliajul cu cel mai mare continut de carbon este:

a. otelul; b. fonta; c. aliaj aliat cu nichel; d. aliaj aliat cu crom

5.La fabricarea filamentelor pentru becuri electrice se foloseste:

a. cuprul; b. cobaltul; c. wolframul; d. aluminiul

6. Materiale metalice neferoase:

a. fonta; b. otelul; c. bronzul d. sticla

7. Majoritatea pieselor care intra in componenta unui avion sunt din:

a. alama; b. plumb; c. hotel; d. aluminiu

8. Proprietate tehnologica a materialelor metalice :

a. culoarea; b. forjabilitatea; c. duritatea; d. luciul metalic

9. Cuprul are culoarea:

a. aramie; b. argintie; c. aurie; d. cenusie

10. Vulcanizarea este operatie caracteristica :

a. materialelor plastice; b. Metalelor ; c. cauciucului; d. sticlei

11. Calandrarea este operatie tehnologica de:

a. pregatire; b. prelucrare; c. finisare ;

12. Forme metalice speciale in care se toarna fonta topita:

a. lingotiere ; b. lingouri; c. furnale ; d. convertizor

13. Injectarea este o operatie de realizare a produselor din:

a. materiale metalice; b. materiale plastice; c. sticla; d. cauciuc

14. Pentru operatia de debitare a materialelor metalice se foloseste:

a. ferastraul; b. ciocanul; c. pila; d. tarodul

15. Proprietatea materialelor care nu permite schimbul de fluide intre exteriorul si interiorul unui recipient se numeste:

a. fuzibilitate; b. flexibilitate; c. elasticitate; d. etanseitate

16. Are proprietati antiderapante :

a. cauciucul; b. sticla; c. metalele ; d. materialele plastice


Subiectul II

Noteaza fiecare enunt cu litera A, daca il consideri adevarat sau cu litera F, daca il consideri fals.


A F 1. Otelul contine de la 2,14% pana la 6,67% carbon .

A F 2. Refractaritatea este o proprietate a materialelor metalice .

A F 3. Cauciucul este un material impermeabil .

A F 4. Desenul tehnic este reprezentarea grafica plana a unui obiect din spatiu, respectand anumite reguli stabilite in acest scop.

A F 5. Minerii si lucratorii in cariera realizeaza lucrari de prelucrare a otelului si a altor metale prin procedee de: lovire, forjare, presare .

A.F. 6. Plasticitatea este proprietatea corpurilor de a se deforma reversibil.

A. F. 7. Debitarea are ca scop desprinderea totala sau parțiala a materialului de prelucrat .

A. F. 8. Asamblarea filetata este formata din surub si piulița

A. F. 9. Indoirea este operația tehnologica de deformare elastica prin care se modifica forma semifabricatului , fara indepartare de material.


Subiectul III

Realizeaza corespondenta dintre termenii din coloana A si cei din coloana B :


A ( grupa proprietati) B (proprietati)

1. propietati fizice a) culoarea

2. propietati mecanice b) conductibilitatea electrica

3. propietati tehnologice c) maleabilitatea

d) duritatea


2. A (operatie tehnologica ) B ( dunelte si dispozitive, utilaje)

1. calandrarea a) polizor

2. debitare b) tarod

3. filetare c) calandru

4. polizare d) cleste



Subiectul IV.

Identifica din lista data, sculele si dispozitivele folosite la operațiile de prelucrare, apoi completeaza Tabelul :

compas, punctator, burghiu, piatra de polizor, pila, filiera, nicovala, menghina, ac de trasat, colțar, sablon, tarod, foarfece, dalta, cleste.


Scule si dispozitive folosite la


Trasare

Debitare

Indoire

Pilire

Polizare

Gaurire

Filetare









Subiectul IV

Completati enunturile cu termenii corespunzatori astfel ca propozotia sa respecte adevarul stiintific :


1.Materialele plastice se pot clasifica in materiale plasticesi materiale plastice. .

2. Sudabilitatea este proprietatea tehnologica a materialelor . . . . . . . . .

3.Teflonul este obtinut din . .

4. Cauciucul natural brut se obtine din .

5. Materialele de umplutura folosite la realizarea materialelor plastice pot fi din materiale . . . . . . . și . .

6. Propietatea metalelor de a se opune la deformare de catre alte corpuri care tind sa le strapunga se numeste. . . . . . . . .



Subiectul V. Rezolva rebusul cu denumirea sugestiva Cauciuc









C






 

 


A




 

 


U
















C






 

 


I







 

 




U




 

 



C





 

1. Proprietatea unui corp de a se deforma fara a reveni la forma initiala.

2. Seva arborelui de cauciuc.

3. Tratare a cauciucului brut prin incalzire cu sulf.

4. Proprietatea cauciucului de a se deforma si de a reveni la forma initiala.

5. Nu este natural.

6. Primul tip de cauciuc descoperit de om.

7. Obiecte din cauciuc pentru copii.














Educatie tehnologica

clasa a VII-a

Barem de corectare si de notare


Toate subiectele sunt obligatorii. Se acorda 10 pct. din oficiu



Subiectul I 0 puncte/ item total - 3, 20 puncte


1.b 6.c 11.b 16.a

2.c 7.d 12.a

3.b 8.c 13.b

4.b 9.a 14.c

5.c 10.a 15.d


Subiectul II 0. 20 P / item total 1, 80 puncte


F; 2.A; 3.A; 4. A; 5. F 6. F 7. A 8. A 9. F



Subiectul III 0 puncte/ item total - 1, 40 puncte


1. 1. a 2. d 3. c


2. 1. c; 2.d ; 3. b ; 4. a


Subiectul VI

0, 2 puncte / item total - 1.20 puncte

termorigide , termoplastice

metalice

materiale plastice

arborele de cauciuc

textile, fibre armate

duritate


Subiectul V


0, 20 puncte / item total = 1, 40 p



P

L

A

S

T

I

C

I

T

A

T

E

 

 

L

A

T

E

X

 

 

V

U

L

C

A

N

I

Z

A

R

E

E

L

A

S

T

I

C

I

T

A

T

E

 

 

S

I

N

T

E

T

I

C

 

 

N

A

T

U

R

A

L

 

 

J

U

C

A

R

I

I











Total punctaj subiecte 9, 00 puncte

Punctaj din oficiu - 1, 00 punct

Total general - 10, 00 puncte


Nota : 10 puncte / nota 10 și restul proportional






Contact |- ia legatura cu noi -|
Adauga document |- pune-ti documente online -|
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -|
Copyright © |- 2023 - Toate drepturile rezervate -|