Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi

Asistenta sociala


Qdidactic » bani & cariera » management » asistenta sociala
Psihoterapia



Psihoterapia


Psihoterapia


Psihoterapia este considerata in zilele noastre ca o atitudine psihologica in cadrul actului medical. De asemenea, cei mai multi teoreticieni considera ca psihoterapia este o interventie specifica si controlata asupra unei boli specifice sau asupra personalitatii.

Interventia psihoterapeutica cuprinde o suma de metode si de tehnici de interventie in functie de felul in care este conceptualizat termenul de personalitate. Psihoterapiile, in ansamblu, folosesc mijloace psihologice cu actiune directa asupra unei maladii psihice, avand intotdeauna ca fundament relatia terapeut-pacient sau relatia medic-pacient. Aceasta relatie este folosita ca si instrument de lucru (Marian, M., 2006).

Orice tip de psihoterapie va avea la baza o suma de obiective, metode de interventie si tehnici de interventie. Unele tipuri de psihoterapie si in mod particular tehnicile cognitiv-comportamentale includ si evaluarea sau reevaluarea pacientului. Metodele de interventie terapeutica cuprind in mare masura si tehnicile de interventie, bazandu-se pe comunicarea verbala, cu scopul declarat de a ameliora simptomele sau de a facilita adaptarea sociala.



Psihoterapiile, in general, pot fi aplicate unei game largi de tulburari psihice, de la tulburari de comportament la psihoze. Nici o metoda psihoterapeutica nu este terapeutica in sine, ci doar in raport cu o anumita tulburare. In multe cazuri exista persoane care solicita o interventie calificata doar pentru ameliorarea unor disfunctii la nivel subacut. In alte cazuri se solicita servicii specializate si in cazul in care persoanele nu au trait la nivelul expectantelor sau nu au reusit sa atinga obiectivele propuse (Marian, M., 2006).

Obiectivele psihoterapiei

Scoaterea pacientului din criza existentiala in care se afla.

Ameliorarea sau chiar excluderea simptomelor.

Intarirea Eu-lui.

Modificarea personalitatii in vederea unei functionari mai eficiente.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright